Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny, wilgotny i puszysty murzynek. :)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3340
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 996
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3340
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154620
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 996
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 398
Składniki
Zagotować margarynę z cukrem i kakao następnie dodać wodę. Ostudzić. Odlać 1/2 szklanki na polewę.
Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia lub sodą oczyszczoną dodać jajka, zrobioną wcześniej ostudzoną masę, twarożek, budyń, cukier waniliowy. Zmiksować na najwyższych obrotach. Keksownice o wymiarach 30x12cm. wysmarować masłem lub margaryną i oprószyć mąką. Rozgrzać piekarnik do 180C. Czas pieczenia 60 min. Po upieczeniu i ostudzeniu polać polewą.