Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowite polaczenie slodyczy i pikanterii...dla mnie bomba!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11292
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9840
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Czekolade roztapiamy na parze i odstawiamy do wystygniecia. Chilli i maslo wkladamy do rondelka i podgrzewamy okolo 20 minut, przecedzamy. Chilli maslo dodajemy do czekolady i mieszamy, dodajemy tequille, ponownie mieszamy. Bialka ubijamy, gdy sa juz lekko ubite dodajemy cukier puder i ubijamy dalej. Delikatnie i stponiowo dodajemy bialka do czekolady i delikatnie z wyczuciem mieszamy. Przekladamy mus do kieliszkow do martini i wstawiamy do lodowki na okolo 2 godziny. Ubijamy smietanke, tak aby nabrala objetosci i nakladamy ja na wierzch musu tuz przed podaniem. Smacznego!