Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koszt jednej porcji to tylko 1,1 zł!
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6200
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1036
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6200
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1036
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
Blaszkę wyłożyć herbatnikami. Granata wyłuszczyć, limonkę obrać, skroić ze skórki nadmiar białej błonki i pokroić w juliannę, sparzyć we wrzątku, przelać zimną wodą. Wycisnąć sok z limonki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, ser zmiksować z limonką i połączyć delikatnie ze śmietaną. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć z kremem serowym, wymieszać z granatem i skórka limonkową. Krem wyłożyć na herbatniki i posypać tartą czekoladą, włożyć do lodówki na min, 1 h.