Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pianka śmietankowa"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 816
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Masło stop, przestudź. Biszkopty bardzo drobno pokrusz. Okruszki wymieszaj z masłem. Masą wylep spód tortownicy. Schładzaj 30 min.
Żelatynę namocz w kilku łyżkach zimnej wody. Odstaw na 10 minut, aby spęczniała. Śliwki umyj, osusz, rozetnij, usuń pestki.
Miąższ pokrój na duże cząstki. Serek śmietankowy utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając na małym płomieniu.
Śmietanę ubij na sztywno. Bitą śmietanę ostrożnie połącz z żelatyną i utartym serkiem. Połowę śliwek rozłóż na spodzie z biszkoptów. Zalej masą śmietankową.
Na wierzchu rozłóż pozostałe śliwki. Piankę wstaw do lodówki, by zastygła. Gotowe ciasto udekoruj.Źródło: Naj