Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Mak sparz wrzątkiem i dobrze odcedź. Wymieszaj mikserem mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodaj mak, olej, mleko roślinne (lub wodę) oraz ocet naturalny, dwie łyżki aromatu waniliowego i ponownie dobrze wymieszaj.
Formę wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Wlej ciasto do formy. Rozgrzej piekarnik do 175 st. C (z termoobiegiem). Piecz przez około 25 minut. Po wyjęciu przestudź i podawaj.
Czas przygotowania: 35 minut 90 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień