Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka mają niesamowity smak i aromat. Upiekliśmy je z synkiem dla specjalnego gościa – Świętego Mikołaja ;) Oczywiście część pierniczków będziemy przechowywać w zamkniętym pudełku - w miejscu nieznanym przez pozostałych członków rodziny, by dotrwały do Świąt ;)
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 329
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2551
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 329
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2551
Składniki
Miód, cukier i masło rozpuścić, wystudzić, dodać szczyptę soli, skórkę pomarańczową, cynamon i przyprawę do piernika. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać jajka, masą miodową i zagnieść ciasto. Rozwałkować ciasto na grubość około pół cm. Foremkami wykrawać ciastka. Układać na blaszce do pieczenia wysmarowanej tłuszczem – zachowując odstępy, bo trochę wyrosną. Piec w średnio nagrzanym piekarniku (ok. 180 stopni) przez około 10-15min, aż lekko się zrumienią. Na koniec przygotować polewę czekoladową – wszystkie składniki polewy podgrzać, ale nie zagotować, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciepłą polewą dowolnie udekorować ciasteczka.