Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto bez użycia miksera do kawki czy herbatki idealne polecam
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 947
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 947
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w kostkę i włożyć do dużej miski ,garnka
Do 2 miski wsypuję wszystkie sypkie składniki mąkę ,proszek do pieczenia, sodę ,cukier ,cukier wanilinowy ,przyprawę do piernika wszystko mieszam
Jajka wbijam do miseczki i zbijam widelcem
Do miski z jabłkami wlewam jajka wsypuję rodzynki wlewam olej dodaję sypkie składniki wszystko mieszam i wykładam ciasto do wyłożonej papierem formy i nasmarowanej .Forma 28 cm
Nagrzewam piekarnik na 180 i piekę ciasto na środkowej pulce bez termo obiegu w 180 stopniach stopniach 45 minut .
U pieczone gorące ciasto po wyjęciu posypuję cukrem pudrem odstawiam do ostygnięcia i można zajadać życzę smacznego ,po dokładne instrukcje jak wykonać ciasto zapraszam na film po niże.j