Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki trwa wiec czemu nie ciacho ze śliwkami
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Śliwki umyć i osuszyć,usunąć pestki.Wlozyc na duża patelnie lub garnek,dodać cukier cynamon i cukier waniliowy.Smazyc aż śliwki zaczną się rozpadać.Z mąki ziemniaczanej i amaretto zrobić w miseczce sos i zalać nim śliwki ,zagotować i odstawić do ostygnięcia .
Ciasto: składniki wszystkie razem zagnieść podzielić na dwwie różne części do mniejszej dodać wiórka kokosowe i zagnieść .Wlozyc do zamrażalnika lub do lodówki w zależności ile mamy czasu.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .Ciasto większe rozwałkować na nie wyłożyć przestudzone śliwki .Z białek ubić pianę i wyłożyć na śliwki ,na koniec posypać kruszonka z mniejszej ilości ciasta. Piec w 175 st około 40 min na złoty kolor Smacznego