Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowy i bardzo efektowny placek,polecam
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 43
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 69
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 43
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 69
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
Galaretki szafirowe rozpuścić w 3 szkl wody dodać 2 łyżki cukru, odstawić do stężenia Jabłka pokroić włożyć do garnka dodać 0,5 szkl wody chwilę pogotować aby zmiękły ,zdjąć z ognia wsypać galaretki /2 cytrynowe/ dokładnie wymieszać/jeżeli jabłka kwaśne dodać do smaku cukier/ W 3 łyżeczkach wody rozpuścić żelatynę Śmietanę ubić dodać rozpuszczoną żelatynę i 1/3 szafirowej /gęstniejącej/ galaretki
Biszkopty /biały i ciemny/ przekroić na dwie części 1-kakaowy posmarować dżemem położyć jasny biszkopt 2-wylać jabłka z tężejącą galaretką położyć biszkopt kakaowy 3-śmietana z galaretką na to jasny biszkopt 4-posmarowac wierzch biszkopta pozostałą śmietaną ułożyć brzoskwinie pokrojone na kawałki zalać pozostałą galaretką włożyć na 2 godz. do lodówki SMACZNEGO