Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek kakaowy z jabłkami"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 58
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 335
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2556
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 56
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 30
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 58
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 335
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2556
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na małe kawałeczki. Włóż do dużej miski. Wymieszaj wszystkie sypkie produkty ciasta. Wsyp do jabłek. Wlej olej oraz roztrzepane jajka. Nie mieszaj. Wstaw naczynie na godzinę do lodówki.
Potem łyżką wymieszaj masę. Włóż do dwóch natłuszczonych, posypanych bułką keksówek. Piecz 45-50 min w temp. 180°C.Udekoruj, np. lukrem.
Porcje 15. Przygot. 90 min. Cena 0,85 zł. Kalorie 319 kcal.
<strong>Sylwia Wójcik z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie