Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek wieloowocowy"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1141
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Cieplik z Milicza
Jajko utrzyj z cukrem, wlej olej, sok z cytryny i jogurt, połącz. Mąkę wymieszaj z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia, przesiej. Wsyp do płynnych składników, połącz na gładkie, dość gęste ciasto. Wlej do formy (36 na 26 cm).
Śliwki wypestkuj, pokrój na kawałki. Razem z malinami ułóż na cieście. Piecz ok. 50 min w 165°C. Ostudź, ew. posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie