Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na ciasto drożdżowe"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 694
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 38
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 402
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 694
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 38
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 63
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 402
Składniki
Przygotuj zaczyn drożdżowy. Kiedy wyrośnie, połącz go z resztą składników. Wyrób ciasto, odstaw do wyrośnięcia. Zagnieć kruszonki, schłodź w lodówce.
Wyrośnięte ciasto rozłóż na prostokątnej blaszce. Posmaruj je dżemem lub konfiturami z jagód. Posyp kruszonką. Piecz 50 min w temp. 180°C.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Takie jest życie