Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ptysie malinowe"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 14
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 35
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 307
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2528
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 44
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 14
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 35
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 307
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2528
Składniki
Przepis przysłała Anna Bratek z Sieńska.
Ciasto: margarynę i szklankę wody zagotuj. Dodaj mąkę, szybko wymieszaj. Ostudź. Dodaj jajka i proszek do pieczenia, zmiksuj na jednolitą masę.
Za pomocą szprycy wyciśnij ptysie w kształcie serca na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Krem: śmietanę ubij, dodając cukier puder i zagęstnik do śmietany. Dodaj serek i odrobinę soku z konfitury malinowej, wymieszaj.
Ptysie przekrój na pół, napełnij kremem. Udekoruj malinami.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie