Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Żelatynę zalej 4 łyżkami zimnej kawy. Odstaw, a kiedy spęcznieje połącz z gorącą kawą i mieszając rozpuść w niej żelatynę. 2. Czekoladę posiekaj. Rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Powoli dolewaj kawę z żelatyną. Dodaj szczyptę soli, cukier i krople miętowe. Mieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ochłodź. Następnie połącz z ubitą na sztywno śmietanką. 3. Całość wlej do posmarowanej tłuszczem miseczki o pojemności 8 szklanek. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Gotowy deser wybij z formy na talerz. Udekoruj.