Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo prosty i smaczny krem mocno czekoladowy. Krem nadaje się do tortów, deserów itp. Polecam.
garnek, mikser,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Śmietanę 30 % przelać do garnka i podgrzewać na małym ogniu dodając połamane kawałki czekolady. Podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia czekolad cały czas mieszając. Po całkowitym rozpuszczeniu czekolad, garnek z masą czekoladową zdjąć z ognia wystudzić, przykryć folią spożywczą i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia po wyjęciu masę czekoladową zmiksować z bitą śmietanką w proszku - śnieżką i krem gotowy. Rada ; Jeżeli potrzebujemy dużą ilość kremu czekoladowego to; Taki krem można połączyć ze zrobionym według opisu na opakowaniu gotowym kremem czekoladowym też jest bardzo smaczny.