Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuchy z wiórkami kokosowymi"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 845
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Jedną szklankę letniego mleka wymieszaj z drożdżami i cukrem. Odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Gdy ciasto podwoi objętość, dodaj mąkę, jajka, resztę mleka i szczyptę soli, wyrabiaj ok. 15 min. Pod koniec dodaj wiórki kokosowe i pokrojone w kostkę jabłka. Odstaw do wyrośnięcia.
Olej rozgrzej na patelni, łyżką włóż porcje ciasto. Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsącz. Racuchy posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 35 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,50 zł.
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie