Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada malinowa z waniliową nutą"
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36562
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36562
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij. Pod koniec ubijania dosyp 1/3 szkl. cukru. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej, wymieszaj łyżką.
Rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 st. Biszkopt przełóż na ściereczkę. Usuń papier, ciasto wraz ze ściereczką zwiń. Wystudź.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Twaróg utrzyj z resztą cukru i cukrem waniliowym. Maliny zmiksuj, dodaj do sera. Śmietanę ubij i wymieszaj z tężejącą masą.
Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem. Poczekaj 10 minut, po czym zwiń. Schładzaj 3 godziny. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina