Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Serniczek bez sera"
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 339
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 564
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1048
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 339
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 564
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1048
Składniki
ok. 45 min; PIECZENIE: 50-60 min; PEŁNY KOSZT: ok. 17 ZŁ
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj żółtka, margarynę, pół szkl. cukru i proszek do pieczenia. Zagnieć kruche ciasto, uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min.
Śmietany wymieszaj z wiórkami i budyniami (nie miksuj), białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Połącz masy, delikatnie mieszając.
Ciasto podziel na 2 porcje. Jedną rozwałkuj. Wylep dno blaszki. Nałóż masę. Posyp resztą ciasta startego na tarce. Piecz 50-60 min w 190°C.
<strong>Krystyna Maciaszek z Plebanki</strong>Źródło: Świat kobiety