Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa w przygotowaniu wersja sernika królewskiego, bez chłodzenia ciasta, bez tarcia, tylko smak wciąż ten sam...
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, kakao, 3/4 szklanki cukru i jogurt naturalny siekać razem tak długo, aż ciasto uzyska grudkowatą konsystencję, składniki wymieszają się, ale będzie możliwe pokruszenie ciasta.
Połowę przygotowanego w etapie 1 ciasta pokruszyć na dno natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy około 26 cm. Ciasto delikatnie ugnieść, aby pokryło całe dno formy.
Ser, 1 szklankę cukru, budyń i jajka dokładnie wymieszać i wylać do tortownicy na ciasto.
Na wierzch sera pokruszyć pozostałą część ciasta.
Piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 1 godzinę.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika sugeruję upuszczenie go z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i zapobiec opadnięciu sernika po wystudzeniu.