Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik który widzicie pieczony jest bez spodu z dodatkiem ubitej śmietany. Sernik jest puszysty , delikatny a przede wszystkim pyszny.
mikser, tortownica, miska, papier do pieczenia,
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3005
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154601
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 993
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 391
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 3005
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154601
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 993
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 391
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Twaróg przekładamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. Cały czas miksując dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dobrze schłodzoną kremówkę 30 % ubijamy na sztywną masę , następnie śmietanę dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, następnie ubite białka delikatnie łączymy z masą serową. Tortownicę o średnicy 26 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Masę serową przekładamy do przygotowanej tortownicy, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do pieczenia.