Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11299
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4945
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9847
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1461
Składniki
Z mąki, szczypty soli, posiekanego zimnego masła, żółtek i cukru pudru zagniatam ciasto. Owijam folią i na dwie godziny wkładam do lodówki.
Ser miksuję z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaję obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Osobno ubijam pianę z białek i kremówkę, delikatnie łączę wszystko z masą serową.
Ciasto kruche wykładam na prostokątną blachę wyłożoną pergaminem, na ciasto przelewam ser. Piekę 90 minut w 180oC. Smaruję lukrem cytrynowym.
Przepis nadesłała Krystyna Kaczmarek.</strong>
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena sztuki około 1 zł.</strong>Źródło: Rewia