Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11297
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Tabliczkę czekolady pokrusz, włóż do miski z łyżką mleka i roztop w kąpieli wodnej. Pokrusz ciastka zbożowe. Płynną czekoladę wylej do ciastek i wymieszaj. Wylep spód tortownicy. Odłóż do stężenia.
Żelatynę zalej 5 łyżkami zimnej wody. Pozostaw do napęcznienia. Twaróg, cukier puder, cukier waniliowy oraz łyżeczkę z soku z cytryny zmiksuj na gładką masę. Napęczniałą żelatynę podgrzej aż do rozpuszczenia. Dodaj 2 łyżki masy serowej, wymieszaj i połącz z resztą masy. Kremówkę ubij na sztywno. Wymieszaj delikatnie z masą serową.
Oreo pokrój na cztery części (zrób tak z około 10 ciastkami). Dodaj do masy serowej, przemieszaj. Wyłóż całość na spód. Udekoruj pozostałymi ciastkami i opcjonalnie kakao. Wstaw na kilka godzin do lodówki. Najlepiej na całą noc.