Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowo-owocowa pianka"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4906
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4906
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1056
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9615
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem. Połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem i kakao. Domieszaj do masy jajecznej. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż ciasto. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. Wystudź.
Przygotuj piankę: galaretki rozpuść w 1/2 szkl. wrzątku. Wystudź. Śmietanę ubij na sztywno. Wymieszaj z serkiem oraz galaretką. Wylej na przygotowany spód. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Galaretkę do dekoracji rozpuść wg przepisu. Owoce rozłóż na torcie. Zalej tężejącą galaretką. Przed podaniem ciasto udekoruj żelkami w cukrze. Pokrój na porcje.Źródło: Tina