Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed laty podczas wizyty u teściowej można było spodziewać się deseru w postaci wypracowanego biszkoptu z ośmiu jaj. Współcześnie dojrzałe kobiety są nadal aktywne zawodowo i zwykle zabiegane nie mniej niż ich dorosłe dzieci. Specjał teściowej to najczęściej szybkie brownie z lekkim kremem. Pyszne!
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 300
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 542
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1018
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 300
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 542
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1018
Składniki
Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Połącz z mlekiem. Wymieszaj dokładnie (do połączenia składników) i przestudź.
Utrzyj jajka z cukrem na puszystą masę. Dodaj przesiane przez sitko produkty sypkie – wymieszaj na niskich obrotach miksera do połączenia składników. Łyżką wymieszaj ciasto z masą czekoladową.
Przelej ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 20x20 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 40-50 minut (do suchego patyczka). Poczekaj, aż upieczone ciasto całkiem wystygnie i przekrój je na 3 blaty.
Ubij śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. W osobnym naczyniu dokładnie wymieszaj serek mascarpone z espresso. Łyżką połącz uzyskaną masę śmietanę ze śmietaną. Przełóż kremem blaty ciasta i wstaw je do lodówki.
Czekoladę mleczną z dodatkiem kremówki rozpuść w kąpieli wodnej. Przestudź. Rozprowadź na cieście i udekoruj je pralinami.