Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i miękkie, dzięki dodatkowi smalcu i amoniaku. Można je oblać lukrem lub pokryć czekoladową polewą. Zamknięte w pudełkach mogą być przechowywane nawet miesiąc.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 42
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 69
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 42
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 69
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Składniki
Wszystkie "suche" składniki wymieszać w misce. Dodać roztrzepane jajka i śmietanę . Miód, cukier , masło i smalec roztopić, wymieszać. Ostudzić i połączyć z resztą składników. Zagnieść ciasto. Owinąć folią i odłożyć na 2 godziny by odpoczęło. Wałkować cieniutko na podsypanym mąką blacie . Wycinać dowolne kształty. Piec 8 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Śmietanę podgrzać (ale nie zagotować). Zestawić z ognia , dodać połamane czekolady. Mieszać do rozpuszczenia. Przestudzić. Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie. Dodać do śmietany z rozpuszczoną czekoladą Cukier puder umieścić w wąskim , wysokim naczyniu. Powoli wlewać gorące mleko i miksować lub ucierać aż cukier całkowicie się rozpuści. Na końiec dodać sok z cytryny.