Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szampańskie tęczowe serduszka"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Odłóż 1 torebkę czerwonej galaretki, pozostałe wsyp do osobnych miseczek. Do każdej wlej po 1/2 szklanki wrzątku, mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Wystudź.
Śmietanę ubij, rozdziel na 3 porcje. Do jednej galaretki cytrynowej wlej 1/2 szkl. szampana. Połącz z porcją śmietany. Rozlej do foremek w kształcie serduszek. Ostudź.
Rozpuszczoną czerwoną galaretkę połącz z 1/2 szkl. szampana i porcją śmietany. Wylej na zastudzoną warstwę. Schłodź.
Z ostatniej galaretki cytrynowej, reszty śmietany i szampana przygotuj kolejną warstwę pianki. Wylej ją na zastudzoną czerwoną masę. Schłodź.
Odłożoną czerwoną galaretkę rozpuść wg przepisu. Wylej na wierzch torcików. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Tina