Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szarlotka makowa"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6196
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1035
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6196
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1035
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
<strong>Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy</strong>
Ciasto: suche przesiej, wymieszaj. Dodaj margarynę, posiekaj. Dodaj pozostałe , wyrób. Ciasto podziel na 3 równe części, rozwałkuj. Jabłka zetrzyj na tarce. Podlej wodą, podduś. Wsyp galaretkę i żelatynę, wymieszaj. Ostudź.
Jednym ciastem wyłóż blachę, posmaruj powidłami, potem masą jabłkową, ułóż drugie ciasto, posmaruj masą makową, ułóż śliwki i pozostałe ciasto, ponakłuwaj. Piecz ok. 50 min w 190°C.Źródło: Chwila dla Ciebie