Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostrzych szarlotek na świecie! Z połówkami jabłek, a to znaczy, że wystarczy je obrać, przekroić na pół, wyłożyć na ciasto i do pieca. Czyż nie brzmi jak ekspresowe ciasto? Takie właśnie jest. Mały nakład pracy a dużo słodkiej przyjemności.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, podzielić na dwie części, owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażarki na godzinę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić dno jedną częścią ciasta. Ponakłuwać widelcem, posypać kaszą manną(bułką tartą) i włożyć lodówki. Jabłka obrać, przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne. Poukładać na cieście wypukłą stroną do góry. Posypać cynamonem. Drugą część ciasta rozwałkować na wielkość formy i przykryć jabłka łącznie z bokami. Ciasto ponakłuwać. Piec w 180°C przez około 50 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego.