Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu ciasto ze śliwkami zapraszam po przepis
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia daje do miski wsypuje cukier ,wbijam jajka ,dodaje śmietanę i margarynę zagniatam ciasto w razie potrzeby delikatnie podsypuje mąką .
Zagniecione ciasto dziele na dwie części większą i mniejszą, większą ilością ciasta wyklejam dno blaszki 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia ,na ciasto układam śliwki bez pestek skórką do dołu .Wyłożone śliwki oprószam cynamonem i kisłem ,kisiel ma wchłonięć sok który będzie sie wytwarzał ze śliwek podczas pieczenia. Na tak przygotowane śliwki skubnę mniejszą część ciasta .
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu 40 -45 minut do suchego patyczka .Gorące ciasto po upieczeniu oprószam cukrem pudrem i zostawiam do ostygnięcia w blaszce ,następnie ściągam rant tortownicy i kroje ciasto. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.