Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11373
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4952
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1164
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9917
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1466
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11373
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4952
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1164
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9917
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1466
Składniki
Dwie tortownice 20 cm. Ciasto biszkoptowe. Całe jajka ubijamy z cukrem na puch. Mieszamy wszystkie suche składniki i porcjami dodajemy do jajek, mieszamy łyżką. Na koniec wlewamy olej i ocet, delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do dwóch tortownic wysmarowanych tłuszczem. Pieczemy około 20 minut. Studzimy. Tuż przed składaniem można spryskać biszkopt odrobiną herbaty cytrynowej.
Warstwa owocowa. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, dodajemy dżem, mieszamy. Zostawiamy do przestudzenia. Gdy galaretka zaczyna lekko gęstnieć i placki są przestudzone, możemy robić krem. Krem. Śmietana i serek powinny być schłodzone. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukry, kawę, delikatnie mieszamy. Ubitą śmietanę powoli dodajemy do wymieszanego serka. Składanie. -biszkopt -krem ( gdy zastygnie można wyłożyć warstwę owocową) -warstwa owocowa ( gdy zastygnie warstwa kremu) -krem -biszkopt Całość pokryć cieniutką warstwą kremu.