Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 63
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 69
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 369
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2586
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 63
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 69
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 369
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2586
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kakao. Porcjami dodaj do masy jajecznej, mieszając ciasto łyżką.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz 40 minut w 175 st. Wystudź. Śmietanę podgrzej, wrzuć połamaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada rozpuści się. Śmietanę mocno schłodź, następnie ubij na sztywno. Biszkopt rozetnij.
Placki przełóż połową kremu, resztą posmaruj wierzch i boki ciasta. Tort schładzaj 3 godz. Udekoruj bitą śmietaną, czekoladowymi ozdobami oraz owocami.Źródło: Tina