Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik Pawłowej w wersji mini"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 535
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 116
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 197
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 535
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 116
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 197
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka wlej do miski (powinna mieć temp. białek). Rozgrzej piekarnik (120-130°C bez termoobiegu). Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Białka ubij na sztywno (trzepaczka miksera musi mieć temp. białek). Ubijając, wsypuj cukier. Kiedy piana będzie lśniąca i ciągnąca, dodaj sól, mąkę i ocet, jeszcze chwilę ubijaj.
Przygotowaną masę bezową nałóż na papier do pieczenia w formie sześciu „gniazdek” (środek zrób płytszy niż boki). Piecz 30 min, a następnie zmniejsz temp. do ok. 90°C na 15 min, po czym susz ok. 3 godz. w ok. 60°C.
Ubij śmietanę, dodając cukier puder do smaku. Następnie ostrożnie dodaj serek mascarpone (uważając, by śmietana nie „oklapła”). Tak przygotowaną masą napełnij gotowe bezy. Udekoruj owocami i podaj.Źródło: Świat kobiety