Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Masło i czekoladę stop razem, wystudź. Wafle drobno pokrusz i wymieszaj z masłem oraz czekoladą. Przygotuj 8 okrągłych foremek (najlepiej z odpinanym brzegiem). Spody foremek wylep przygotowaną masą. Schładzaj 30 minut.
Żelatynę namocz, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem. Delikatnie wymieszaj z twarogiem oraz sokiem z cytryny.
Masę rozdziel. Do jednej połowy dodaj syrop malinowy i połowę żelatyny. Przelej do przygotowanych foremek. Schładzaj 20 minut. Resztę masy serowej wymieszaj z kawą i pozostałą żelatyną.
Wylej na tężejącą masę malinową. Schładzaj 3 godziny. Gotowe torciki polej dekoracyjnie stopioną ciemną i białą polewą, ew. ozdób wg uznania.Źródło: Naj