Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik serowy bez pieczenia"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6106
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6106
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji 1,30 zł
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wykładamy blatem biszkoptowym. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Jagody przebieramy i płuczemy.
Żelatynę zalewamy połową szklanki zimnej wody. Gdy napęcznieje, wstawiamy do miseczki z gorącą wodą i, mieszając, rozpuszczamy.
Jajka miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę. Partiami dodajemy twaróg, miksując na wolnych obrotach. Wrzucamy miąższ z laski wanilii. Do masy serowej wlewamy rozpuszczoną, chłodną żelatynę. Mieszamy.
Ser wykładamy do tortownicy i równomiernie rozprowadzamy. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Po tym czasie posypujemy jagodami. Zalewamy tężejącą galaretką i ponownie wstawiamy na dwie-trzy godziny do lodówki.
Wartość odżywcza 1 porcji189 kcal Białko 7,5 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 27 gŹródło: Rewia