Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort z kremem 3 BIT na angielskim biszkopcie
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 416
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 88
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 122
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 416
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 88
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 122
Składniki
BISZKOPT "Angielski": utrzeć mikserem masło z cukrem, dodać do tej masy ubite jajka, na końcu przesianą z proszkiem mąkę (220 gr). Ciasto wylać na kwadratową blaszkę, Piec w temp. 180 stopni przez około 30 min (do zarumienienia się ciasta). Po ostygnięciu wyrównać górę nożem, ścinając nierówności, przekroić biszkopt na dwa placki. skropić placki rozpuszczonym w wodzie cukrem waniliowym. .Jeżeli ciasto jest zbyt cienkie do przekrojenia, można upiec 2 oddzielne placki, wg przepisu. KREM 3 BIT: Zagotować 3 szklanki mleka z cukrem, w czwartej szklance rozpuscić budynie z 2 łyżkami mąki. Ugotować budyń. Po ostygnięciu utrzeć z kostką masła. Układac warstwami: biszkopt-masa kajmakowa-krakersy-budyń-dżem porzeczkowy-herbatniki-masa kajmakowa-biszkopt-budyń. Cały tort obłożyć pozostałym budyniem. Odstawic do lodówki do stęzenia tortu. Na końcu tort udekorować masą cukrową wg uznania. smacznego.