Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort biszkoptowy z mandarynkami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Białka ubijamy na pianę. Ubijając, dodajemy żółtka i obydwie mąki. Mieszamy, przekładamy do tortownicy i pieczemy 40 minut w temperaturze 180oC. Studzimy i kroimy na trzy części.
Z cukru, proszku budyniowego i mleka gotujemy budyń. Dodajemy rozpuszczoną w łyżce wody kawę, mieszamy. Masę studzimy.
Masło ucieramy z cukrem pudrem. Sok odsączony z mandarynek gotujemy z cukrem i likierem, zagęszczamy mąką ziemniaczaną.
Dodajemy część grubo pokrojonych mandarynek, mieszamy, zostawiamy do ostygnięcia.
Nasączone ponczem placki przekładamy masami. Dekorujemy masą albo bitą śmietaną i pozostałymi mandarynkami.
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia