Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort milky way z porzeczkami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 681
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 377
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 681
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 27
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 200
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 54
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 235
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 377
Składniki
Ciasto: ubij białka na sztywno. Dodaj resztę składników. Wymieszaj. Piecz 25 min w temp. 180°C. Ostudź. Przekrój na 3 krążki.
Krem: zagotuj mleko z cukrami. Zmiksuj masło. Porcjami dodawaj zimne mleko oraz mleko w proszku.
Dolny biszkopt posmaruj dżemem, potem częścią kremu. Nakryj drugim krążkiem ciasta. Znów posmaruj dżemem i kremem, nakryj trzecim krążkiem. Wierzch i boki posmaruj resztą kremu. Posyp wiórkami uprażonymi z masłem i cukrem. Udekoruj bezami.
Porcje: 25, : 110 min., cena: 1,65 zł, kalorie 350.
Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna.Źródło: Bella Relaks