Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort Pischingera to warstwy wafli przełożone masą kajmakową, kakaową lub czekoladową.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6203
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1036
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6203
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1036
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 460
Składniki
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, wkładamy do rondelka i podgrzewamy. Dodajemy cukier puder, śmietankę oraz masło i podgrzewając na małym ogniu mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy zmielone orzechy i mieszamy. Masą smarujemy wafle i układamy jeden na drugim. Tort obciążamy deską do krojenia, owijamy folią i wkładamy do stężenia do lodówki (minimum godzina). Tort kroimy na kwadraty, prostokąty lub trójkąty.