Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort na każdą okazję. Idealny ze świeżymi owocami.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 376
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 585
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1092
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 376
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 585
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1092
Składniki
W misce ubić na sztywno białka ze szczyptą soli. W drugiej misce ubić żółtka z cukrem . Następnie na najniższych obrotach miksera połączyć żółtka z mąką i proszkiem do pieczenia. Za pomocą łyżki połączyć białka z żółtkami (połączonymi z mąką i proszkiem). Wylać na wysmarowaną tortownicę (26 cm). Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku do do stopni. Z tych proporcji wyjdą dwa placki.
Wlac obie smietany do miski i ubic na sztywno z cukrem pudrem. Mozna usztywnic smietane dodatkowo smietan fixem lub serkiem mascarpone ( jeden serek lub dwa smietan fixy). Owoce umyć, pokroić jeśli trzeba.
Ostudzony biszkopt przekroić, nasączyćwg uznania, pomarowac ubitą śmietana i ułożyć owoce. Przykryć drugim plackiem i tak samo nasączyć, posmarować śmietaną i górę już udekorować owocami. Posmarować boki tortu smietana.