Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Ciasto:w rondelku rozpuscic margaryne dodac wode,cukier i kako,wymieszac i ostudzic,dodac zołtka,mąke,proszek do pieczenie i wymieszac dokąldnie,nastepnie ubic piane z bialek i dodac delikatnie do masy...Wlac do blaszki ja mialam silikonowe serduszko wielkosci jak polowa duzego prodziża..upiec 45-50min w 175 stopniach.Ostydzic.przekroic na 3 cześci.nasączyc placki lekko ponczem..
Krem:ubic schłodzona smietane ze smietanofixem na sztywny krem,połowe odlozyc i wymieszac z kakao.Nastepnie przełoyc placki kremem.Na wierzch polac polewa.schłodzic w lodówce.Ozdobic według uznania...