Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Waniliowe ciasto o smaku milky way"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6101
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6101
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Ciasto: ubij na sztywno białka z cukrem. Wlej żółtka. Wsyp pozostałe ciasta. Wymieszaj. Wlej na blachę wyłożoną papiarem do pieczenia. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: 1,5 szkl. mleka zmiksuj z mąką, budyniem, jajkiem. Resztę mleka zagotuj z cukrami. Wlej mieszaninę, ugotuj budyń.
Kiedy ostygnie, zmiksuj z margaryną. Ciasto przekrój na dwa równe placki. Jeden – posmaruj kremem, nakryj drugim krążkiem ciasta.
Polewa: podgrzej mleko i rozpuść w nim czekoladę. Zimną polej wierzch ciasta. Udekoruj, np. posiekanymi orzechami. Schłodź.
Porcje: 15, : 90 min., cena: 1,50 zł, kalorie 341.
Przepis przysłała Kinga Skowrońska z Rusocina.Źródło: Bella Relaks