Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wegańskie ciasto z brzoskwiniami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4788
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 889
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9080
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10655
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4788
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 889
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9080
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1338
Składniki
Wymieszaj mąkę, otręby i cukier. Dodaj kaszę i oliwę. Zagnieć ciasto, dolewając tyle wody, aby miało elastyczną konsystencję.
Rozwałkuj ciasto (nie za cienko, bo będziesz wkładać w nie owoce) i przełóż na posmarowaną oliwą formę.
Umyj brzoskwinie i pokrój na cienkie cząstki. Powtykaj je w ciasto jedną tuż obok drugiej, skórką do góry. Wstaw do rozgrzanego do 170 st. C piekarnika i piecz ok. 40 minut.
Posyp tuż przed podaniem cukrem pudrem i posiekanymi pistacjami.
W cukrze pudrze często robią się grudki, które na cieście nie wyglądają efektownie. Przesyp więc cukier na sitko i dopiero przez nie równomiernie oprósz wierzch gotowej tarty.Źródło: Olivia