Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wieniec owocowy"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10423
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Rozpuść wszystkie galaretki: każdą z nich oddzielnie w szklance gorącej wody. Wymieszaj dokładnie.
Osącz z zalewy i pokrój drobno brzoskwinie. Połam na kawałeczki czekoladę. Winogrona umyj w gorącej wodzie i osącz.
Na dnie formy do bab z kominem ułóż przygotowane . Zalej dowolną galaretką, wstaw do lodówki, by całkowicie zastygła.
Mleko skondensowane podziel na 3 części. Każdą z nich ubij na pianę z jedną wybraną galaretką. Kolejno ułóż na deserze wszystkie trzy ubite warstwy piany. Na koniec wciśnij biszkopty i wstaw formę do lodówki, by wieniec całkowicie stężał.
Przed podaniem, wyjmij z formy tak, by na wierzchu znalazły się galaretki z owocami. Taki deser możesz przygotować z sezonowych owoców.
Porcje 12 80 min Cena 1,50 zł Kalorie 390 kcal
Sylwia Wójcik z Wielkiej WsiŹródło: Takie jest życie