Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 372 Ocena: 15170
Dodano: 23.06.2012
Odsłon: 12594
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Zmiękczoną margarynę utrzeć z cukrem i jajkami,dodać mąkę z proszkiem,mleko i jeszcze ciasto utrzeć.Rozsmarować równo na wysmarowanej i posypanej bułką tartą blaszce,rozłożyć umyty i odsączony agrest.Piec w temp 190-200 st ok 35-40 min (do lekkiego zrumienienia ciasta).Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 23 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Agrest .....już zapomniałam jak smakuje - jak patrzę na to ciasto to wspominam lata 70-te ,kiedy było go pod dostatkiem ,teraz to rarytas.1 Kto głosował? | Odpowiedz