Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aksamitny krem cytrynowo- limonkowy"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5848
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9680
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5848
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9680
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 306
Składniki
Roztop masło w rondlu.
Dodaj roztrzepane jajka, cukier, sok i skórkę z cytryny.
Gotuj w kąpieli wodnej, aż sos zgęstnieje. Jeżeli powstaną grudki, przetrzyj całość przez sito lub zmiksuj.
Odstaw, by sos zgęstniał i ostygł. : ścierając skórkę z cytryny, najpierw należy ją sparzyć. Przy ścieraniu uważaj na to, by zetrzeć tylko żółtą część, biała może być gorzka. Ważne jest również dokładne umycie jaj. Gotowy krem przełóż do wyparzonych słoików. Przechowuj w lodówce około tygodnia.
Jak podawać: Gęsty krem cytrynowy to wspaniały dodatek do naleśników, placków czy ciast. Doskonale komponuje się też z białym serem lub po prostu na kromce chleba. Możesz go z powodzeniem wykorzystać do cytrynowej tarty.Źródło: Olivia