Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aksamitny sernik"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 473
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka wstaw do lodówki. Twaróg zmiel trzykrotnie. Dodaj żółtka, 15 dag cukru oraz opakowanie cukru waniliowego. Utrzyj na puszystą, gładką masę.
Do masy serowej partiami dodawaj oba rodzaje mąki przesiane z łyżeczką proszku do pieczenia. Kremówkę ubij na sztywno. Schłodzone białka wyjmij z lodówki i również ubij na sztywną pianę.
Ubitą kremówkę oraz pianę z białek delikatnie wmieszaj do masy serowej. Całość przelej do wyłożonej pergaminem tortownicy. Piecz około 90 minut w 180 st.
Maliny (mogą być mrożone) podgrzej z sokiem, dodaj nalewkę. Całość zmiksuj. Sosem polej wystudzony sernik. Na koniec udekoruj go rozpuszczoną polewą czekoladową i, ewentualnie, cukrowymi perełkami.
12 porcji, czas ok. 120 min; porcja – 360 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety