Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Wszystkie sypkie wsyp do miski. Masło stop razem z miodem. Odstaw do wystudzenia. Następnie dolej do składników w misce. Wymieszaj łyżką. Dołóż jogurt oraz żółtka. Mieszaj, aż się połączą. Potem rękoma zagnieć gładkie ciasto.
Z ciasta odrywaj niewielkie porcje. Formuj z nich małe wałeczki. Pierniczki ułóż na blachach przykrytych pergaminem. Zachowaj spore odstępy. Ciastka lekko spłaszcz dłonią. Piecz ok. 10 minut w temp. 175 st. Po wystudzeniu oblej stopioną polewą czekoladową i udekoruj płatkami migdałowymi.Źródło: Tina