Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13254
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5534
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12365
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13254
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5534
Składniki
Wszystkie sypkie wsyp do miski. Masło stop razem z miodem. Odstaw do wystudzenia. Następnie dolej do składników w misce. Wymieszaj łyżką. Dołóż jogurt oraz żółtka. Mieszaj, aż się połączą. Potem rękoma zagnieć gładkie ciasto.
Z ciasta odrywaj niewielkie porcje. Formuj z nich małe wałeczki. Pierniczki ułóż na blachach przykrytych pergaminem. Zachowaj spore odstępy. Ciastka lekko spłaszcz dłonią. Piecz ok. 10 minut w temp. 175 st. Po wystudzeniu oblej stopioną polewą czekoladową i udekoruj płatkami migdałowymi.Źródło: Tina