Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 215
Składniki
Wszystkie sypkie wsyp do miski. Masło stop razem z miodem. Odstaw do wystudzenia. Następnie dolej do składników w misce. Wymieszaj łyżką. Dołóż jogurt oraz żółtka. Mieszaj, aż się połączą. Potem rękoma zagnieć gładkie ciasto.
Z ciasta odrywaj niewielkie porcje. Formuj z nich małe wałeczki. Pierniczki ułóż na blachach przykrytych pergaminem. Zachowaj spore odstępy. Ciastka lekko spłaszcz dłonią. Piecz ok. 10 minut w temp. 175 st. Po wystudzeniu oblej stopioną polewą czekoladową i udekoruj płatkami migdałowymi.Źródło: Tina