Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7192
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 180
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7192
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 155
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 180
Składniki
Upiec biszkopt z 3 jaj w formie o wymiarach średnicy 30 cm.
Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym. Po dokładnym utarciu dodać mąkę ziemniaczaną ucierać. Do utartego kremu wlewamy wrzące mleko ucieramy i zostawiamy do ostygnięcia.
Masło i 300 g cukru pudru utrzeć dodając po łyżce przygotowanego kremu. Gdy uzyskamy jednolitą masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokrojone w kostkę ananasy. Do drugiej kakao, posiekaną czekoladę i orzechy.
Na biszkopt wyłożyć najpierw ciemną masę potem jasną. Wierzch polać galaretką. SMACZNEGO!