Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Upiec biszkopt z 3 jaj w formie o wymiarach średnicy 30 cm.
Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru pudru i cukrem waniliowym. Po dokładnym utarciu dodać mąkę ziemniaczaną ucierać. Do utartego kremu wlewamy wrzące mleko ucieramy i zostawiamy do ostygnięcia.
Masło i 300 g cukru pudru utrzeć dodając po łyżce przygotowanego kremu. Gdy uzyskamy jednolitą masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać pokrojone w kostkę ananasy. Do drugiej kakao, posiekaną czekoladę i orzechy.
Na biszkopt wyłożyć najpierw ciemną masę potem jasną. Wierzch polać galaretką. SMACZNEGO!