Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Amerykański tort"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 39
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 39
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 177
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temp. 180 st. Mąkę przesiej do miski razem ze szczyptą soli. Dodaj jedną szklankę cukru, cukier waniliowy, sodę oczyszczoną oraz czerwoną posypkę cukrową.
W osobnym naczyniu utrzyj na puszystą masę 12,5 dag miękkiego masła. Dalej ucierając, wbijaj po jednym całym jajku. Porcjami wsypuj sypkie . Wlej połowę maślanki (naturalnej). Utrzyj całość na gładką masę. Wlej resztę maślanki oraz łyżkę octu. Połącz .
Przygotowane ciasto na czerwony biszkopt przelej do wyłożonej pergaminem tortownicy. Wstaw do piekarnika. Piecz około 40 min (lub do tzw. suchego patyczka). Przestudź, przekrój na 3 blaty. Ewentualne okruszki odłóż do dekoracji tortu.
Serek zmiksuj na krem z pozostałym masłem i cukrem. Odstaw do lodówki na 30 minut. Blaty przekładaj dżemem (np. z wiśni) i serowym kremem. Wierzch ozdób resztą kremu, okruchami biszkoptu i orzechami.
czas ok. 70 min; porcja – 370 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety