Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-01-2019
Ananasowo-kokosowe ciasto bez pieczenia
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4906
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29552
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19099
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 875
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4906
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29552
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 201
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19099
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 875
Składniki
Żelatynę zalać w miseczce zimną wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie przełożyć do rondelka i podgrzać tylko do momentu rozpuszczenia. Żelatyna nie może się zagotować bo straci swoje właściwości. Następnie ostawić do przestudzenia. Ananasy przełożyć na sitko i odcedzić. Zachować sok z ananasów. Do miski przełożyć śmietankę, mascarpone oraz cukier puder. Zmiksować do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji gęstej masy. 1/3 masy odłożyć do osobnej miski. Do pozostałej większej części masy powoli wlewać płynna ale przestudzoną żelatynę cały czas miksując. Na koniec dodać ananasy i całość wymieszać łyżką. Blaszkę 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Następnie przełożyć masę z ananasem. Kolejno ułożyć biszkopty podłużne. Namoczyć je sokiem z ananasów. Na koniec przełożyć pozostałą część masy bez ananasów i równomiernie rozsmarować. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi i włożyć na kilka godzin do lodówki. ( Najlepiej na całą noc - Biszkopty zrobią się miękkie).