Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 27-01-2019
Ananasowo-kokosowe ciasto bez pieczenia
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3524
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 365
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1747
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3524
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 365
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1747
Składniki
Żelatynę zalać w miseczce zimną wodą i odstawić na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie przełożyć do rondelka i podgrzać tylko do momentu rozpuszczenia. Żelatyna nie może się zagotować bo straci swoje właściwości. Następnie ostawić do przestudzenia. Ananasy przełożyć na sitko i odcedzić. Zachować sok z ananasów. Do miski przełożyć śmietankę, mascarpone oraz cukier puder. Zmiksować do czasu uzyskania odpowiedniej konsystencji gęstej masy. 1/3 masy odłożyć do osobnej miski. Do pozostałej większej części masy powoli wlewać płynna ale przestudzoną żelatynę cały czas miksując. Na koniec dodać ananasy i całość wymieszać łyżką. Blaszkę 25x35 wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć warstwę herbatników. Następnie przełożyć masę z ananasem. Kolejno ułożyć biszkopty podłużne. Namoczyć je sokiem z ananasów. Na koniec przełożyć pozostałą część masy bez ananasów i równomiernie rozsmarować. Ciasto posypać wiórkami kokosowymi i włożyć na kilka godzin do lodówki. ( Najlepiej na całą noc - Biszkopty zrobią się miękkie).